تولید زیست چاپگر سه بُعدی با نصف قیمت نمونه وارداتی

یکی از شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه ایران ساخت دوازدهم، نمونه ای از زیست چاپگر سه بعدی ماژولار را عرضه می کند؛ محصولی که از رهگذر تولید آن بیش از 50 درصد صرفه جویی ارزی رقم خورده است.

به گزارش ایسنا، این شرکت دانش بنیان در سال 1396با هدف تولید جایگزین های بافتی و پرینترهای سه بعدی تاسیس شد و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فعالیت های خود را در پارک فناوری پردیس آغاز کرد.

در آغاز کار با الهام از چاپگر سه بعدی شرکت انگلیسی Choc Edge و با بهره گیری از دانش مهندسی پزشکی بنیان گذاران، دستگاهی پیشرفته تر برای تولید قطعات سرامیکی و پلیمری طراحی و ساخته شد.

اولین نسخه از این دستگاه در سال 1397 آماده شد. به دلیل ماهیت دانش بنیان و کاربردهای پزشکی در نظر گرفته شده برای این محصول، تصمیم گرفته شد که این چاپگر در چندین طرح تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی تهران و اصفهان مورد استفاده قرار گیرد. این کار به منظور بهینه سازی دستگاه و ارتقاء قابلیت های آن انجام شد.

محمود اعظمی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به اینکه، پس از یک سال تحقیق و اعمال تغییرات اساسی، اولین نسخه تجاری این چاپگر سه بعدی به نام آبتین II وارد بازار شد؛ گفت: تلاش ها برای بهبود و توسعه این محصول ادامه یافت و در نهایت، نسخه صادراتی آن با نام زیست چاپگر سه بعدی ماژولار در سال 1399 معرفی شد. این زیست چاپگر با تمرکز بر کاربردهای پزشکی و ویژگی های منحصر به فرد خود، آماده رقابت در بازار جهانی شد.

وی افزود: این محصول نه تنها نشان دهنده توانمندی این شرکت در نوآوری های پزشکی است، بلکه پاسخی به نیازهای پیشرفته بازار جهانی و فرصتی برای توسعه بخش های مختلف صنعت بیومواد و تجهیزات پزشکی به شمار می آید.

نوآوری در عرصه پزشکی

اعظمی با اشاره به اینکه «چاپ سه بعدی» در سال های اخیر به یکی از پارادایم های اصلی در علم و فناوری تبدیل شده و کاربردهای گسترده ای در حوزه سلامت و پزشکی دیجیتال پیدا کرده است. تاکید کرد: این فناوری پیشرفته تحول چشمگیری در روش های درمانی و بهبود کیفیت زندگی ایجاد کرده که در گذشته تنها به رویا می ماند. به این ترتیب، بایوپرینترهای سه بعدی مدرن به عنوان پیشروان این حوزه شناخته می شوند و فرآیند کار آن ها شامل استفاده از جوهرهای بیولوژیک است که در کارتریج های ویژه نگهداری می شوند و از طریق سوزن های تعبیه شده بر روی پلتفرم، ساختارهای مورد نیاز بدن را تولید می کنند.

طراحی منحصربه فرد و کاربرپسند

این شرکت دانش بنیان با شناخت اهمیت تعادل بین زیبایی ظاهری و کارکرد بهینه، طراحی بدنه بایوپرینتر سه بعدی ماژولار را به شکلی منحصربه فرد اجرا کرده است. این محصول که به روش ورقکاری فلزی ساخته شده، علاوه بر ظاهر زیبا، عملکردی کاربرپسند و سازگار با مکانیسم های پیچیده پرینت ارائه می دهد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، یکی از چالش های اساسی در طراحی این پرینتر را «سهولت تعویض اکسترودرهای گوناگون» خواند و اذعان کرد: اکنون به لطف استفاده از مکانیزم های مدرن، این فرآیند به راحتی قابل انجام است و به کاربران امکان می دهد تا بدون اتلاف وقت به کاربردهای متنوع دستگاه بپردازند.

طراحی ماژولار، راهگشای آینده پزشکی شخصی سازی شده

اعظمی افزود: تلاش های انجام شده در ساخت این پرینتر ماژولار نه تنها به بهینه سازی فرآیند پرینت اعضای بدن کمک می کند، بلکه چشم اندازی نوین برای کاربردهای پزشکی نوآورانه فراهم می آورد و با تکامل و توسعه مداوم این فناوری، می توان انتظار داشت که بایوپرینترها به قلب تحولاتی در درمان های شخصی سازی شده و پیوندهای سه بعدی تبدیل شوند.

تفکر ایجاد ساختار ماژولار در پرینترهای سه بعدی که توسط این شرکت دانش بنیان مطرح شده، به عنوان یکی از نوآوری های کلیدی در صنعت پرینترهای سه بعدی در کشور شناخته می شود. این رویکرد نه تنها امکان ارتقاء و به روزرسانی دستگاه ها را برای کاربران فراهم می کند، بلکه به سازندگان نیز این توانایی را می دهد که با توجه به نیازهای خاص خود، عملکرد دستگاه را بهبود بخشند.

وی با اشاره به اینکه پرینترهایی که در حال حاضر در بازار موجودند، معمولاً با محدودیت های جدی مواجه هستند؛ توضیح داد: برخی از این محدودیت ها شامل تکنیک های خاص پیشران جوهر و همچنین تنوع محدود موادی است که می توانند توسط آن ها پرینت شوند؛ این موضوع می تواند مانعی برای کاربردهای گسترده تر در حوزه های پزشکی و صنعتی باشد.

در مقابل، محصولاتی که توسط این شرکت دانش بنیان طراحی و تولید شده اند، قابلیت پرینت ترکیبات متنوعی را دارند. این قابلیت به کاربران این امکان را می دهد که نه تنها از مواد مختلف برای ساخت محصولات خود استفاده کنند، بلکه بتوانند با توجه به نیازهای خاص هر پروژه، تنظیمات و ویژگی های دستگاه را تغییر دهند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: توسعه این تکنیک و ایجاد ساختار ماژولار می تواند زمینه ساز تحولی در صنعت چاپ سه بعدی کشور باشد؛ به طوری که دیگر سازندگان نیز به سمت بهره گیری از این رویکرد سوق یابند. این موضوع نه تنها به پیشرفت فناوری کمک می کند، بلکه می تواند به رشد و توسعه بازار محصولات تخصصی و باکیفیت در این حوزه منجر شود.

به گفته اعظمی، 6 سال متوالی است که شرکت با حضور در نمایشگاه «ایران ساخت» رشد خوبی را تحربه میکند.

وی افزود: در یازدهمین دور از نمایشگاه ایران ساخت، دو دستگاه از زیست چاپگر سه بعدی ماژولار با موفقیت به دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه فروخته شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در پایان خاطرنشان کرد: طراحی منحصر به فرد دستگاه های شرکت نه تنها به توسعه قابلیت ها و کارایی های آن ها کمک می کند، بلکه همچنین نقش بسزایی در ارزآوری برای کشور ایفا می کند و با تولید محصولات با کیفیت و کارآمد، حدود 50 درصد ارزآوری از طریق این تجهیزات به دست آورده است.

انتهای پیام

نظرات

captcha